dimecres, de gener 12, 2011

Expressió musical, corporal, plàstica i dramàtica


Demà dimecres tindrem sessió amb Juli Hurtado, un investigador nat dels diferents llenguatges expressius. En aquest sentit, parlar de Juli Hurtado és parlar de la figura de l'artista total que tant promogueren els modernistes de "l'art nouveau" i que troba en l'Òpera la seua plasmació més evident com a gènere integrador de les diferents manifestacions artístiques. El recorregut investigador de Hurtado va des de la direcció del conegut "Cor de L'Eliana", de la Coral "Allegro" ONCE Valencia, de L'escola Coral de Torrent, del Cor de la Canyada, a més de ser membre actiu de l'associació de professors de música "Aulodia".


Per altra banda, hem de parlar de la seua faceta pedagògica que les abasta totes i que fan d'ell un autèntic artista pedagog. A més de ser professor del Departament de Didáctica de la expresión músical, plástica y corporal de la Escuela Universitaria "Ausiàs March" de la U.V., si aneu a algun dels seus espectacles podreu veure coses com:
- Cantants que ballen, és a dir que expressen amb el cos allò que estan cantant.
- Un cor que interpreta. Vegeu el muntatge sobre les músiques del Quixot, on els cantants es converteixen en actors i on el cor fa de vegades el paper d'un cor teatral a l'estil del cor grec.
- Dos o tres cors de diferents edats que canten junts i dirigits per subdirectors.
- Espectacles amb una marcada implicació social. Vegeu "Caminem sense papers" on per mitjà de la música intenten sensibilitzar al públic en el tema de la interculturalitat.
- Muntatges multimèdia on a més de la música en directe (no faltava més) podreu veure presentacions powerpoint, efectes de llums i ombres, etc.
En definitiva: recitals on es pot aprendre com comunicar el desig i la necessitat de bellesa en les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tus comentarios nos interesan: