dilluns, de maig 29, 2006

Filles de Lilith

L'altre dia Laura Borràs va obrir la caixa dels trons amb la seua conferència.
La majoria del públic femení comença a bellugar-se inquiet a les butaques amb les certeres anàlisis que s'anaven desgranant sobre una possible dramaturgia en femení referida a les relacions entre els humans al llarg de la història. Les filles d'Eva que poblaven la sala, no feien més que qüestionar-se al director d'aquesta obra i el per què d'aquesta dramaturgia que els ha tocat assumir sense més alternativa.
Com a la novel·la El codi Da Vinci la conferenciant va deixar una porta oberta a l'indagació sobre Lilith, l'altra dona d'ADAM, que com en el cas de Maria Magdalena els estudis bíblics no es fan massa ressò.

Ací us proposem dos camins. Un més científic, racional i erudit seguiu aquest text:

"Lilith es una figura legendaria de la mitología (o del folclor) judío: la primera esposa de Adán, anterior a Eva, y como un demonio que raptaba a los niños en sus cunas por la noche, madre de los súcubos. Se la representa con el aspecto de mujer muy hermosa, con el pelo largo y rizado, generalmente pelirroja, y a veces alada...". Per continuar>>>

O en aquesta investigació o se la relaciona amb la
Però, si pel contrari, us apeteix un altre recorregut, més emocionant i poètic entreu ací (i no pares de seguir la línia roja):


FAUST.- ¿qui és aquesta?
MEFISTÒTELS.- Mira-la bé. És Lilith.
FAUST.- ¿qui?
MEFISTÒTELS.- La primera dona d'Adam. Refiat de la seua bellíssima cabellera, l'únic ornament que llueix. Quan ella enganxa un jove no el solta fàcilment.
del Faust de Goethe
NOTA: mireu la publicitat com s'aprofita de l'art. Entreu ací>>>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tus comentarios nos interesan: