diumenge, de febrer 05, 2006

Juli Hurtado

Parlar de Juli Hurtado és parlar de la figura de l'artista total que tant promogueren els modernistes i que troba en l'Òpera la seua plasmació més evident: director de "El cor de L'Eliana", de la Coral "Allegro" ONCE Valencia, de L'escola Coral de Torrent, del Cor de la Canyada , membre actiu de l'associació de profes de música "Aulodia" etc.
I a més, hem de parlar de la seua faceta pedagògica que les abasta totes i que fan d'ell un autèntic artista pedagog. A banda de ser professor del Dep. de didáctica de la expresión músical, plástica y corporal de la Escuela Universitaria "Ausiàs March" de la U.V., si aneu a algun dels seus espectacles podreu veure coses com:
- Cantants que ballen, és a dir que expressen amb el cos allò que estan cantant.
- Un cor que interpreta. Vegeu el muntatge sobre les músiques del Quixot, on els cantants es converteixen en actors i on el cor fa de vegades el paper d'un cor teatral a l'estil del cor grec.
- Dos o tres cors de diferents edats que canten junts i dirigits per subdirectors.
- Espectacles amb una marcada implicació social. Vegeu "Caminem sense papers" on per mitjà de la música intenten sensibilitzar al públic en el tema de la interculturalitat.
- Muntatges multimèdia on a més de la música en directe (no faltava més) podreu veure presentacions powerpoint, efectes de llums i ombres, etc.

En definitiva: recitals on es pot aprendre com comunicar el desig i la necessitat de bellesa en les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tus comentarios nos interesan: