diumenge, de gener 15, 2006

Un més una són 3

"La poesia és a la dansa, el que la novel·la és al teatre"

En eixir de veure l'espectacle Soñando Alicica d'Ananda Dansa ens trobem com si ens hagueren fet fora d'un somni. Mentre que aquest durava, un tenia la sensació que tot funcionava a la perfecció amb la lògica surrealista pròpia de les experiències oníriques. Aquestes serien les grans troballes del muntatge d'Ananda Dansa sobre el personatge d'Alícia, el coratge d'invitar-nos a un joc de xiquets i el fet d'haver traslladat al llenguatge corporal de la dansa l'essència dels jocs literaris inventats per Lewis Carroll: burla de les convencions socials del llenguatge, associacions inaudites de diferents frases fetes, trencament de la lògica, etc. Tot plegat, un deliciós joc de xiquets on deixar-nos portar de la mà innocent d'una Alícia somniadora.

Intuïm un bon assessorament literari d'Ana Luisa Ramírez experta en tallers d'escriptura creativa. Felicitem al grup, i esperem que ningú es perda l'espectacle a la Sala Rialto. De moment, ací teniu un joc literari per fer amb els vostres alumnes a l'estil de les "instruccions per a pujar una escala" de Cortazar. La influència de Carroll és extensa. I si voleu jugar amb Carroll dins la xarxa entreu ací.

INSTRUCCIONS PER A BALLAR AQUEST SOMNI
Prepara't a viatjar a l'ALTRE COSTAT, allí on espai i temps juguen a transformar-se al seu caprici, allí on habiten els somnis i on la raó s'ha de penjar com un abric a la porta abans de tancar-la. No t'amoïnes, a l'eixida continuarà més o menys al seu lloc.
Deixa't dansar en el somni, perquè:
no és el mateix somniar allò que s'entén
que entendre allò que es somnia.
Tu, ets real o ets una figura somniada per algú altre?

1 comentari:

  1. INSTRUCCIONES PARA BAILAR ESTE SUEÑO
    Prepárate a viajar al Otro Lado, allí donde espacios y tiempos juegan a transformarse a su antojo, allí donde habitan los sueños y donde la razón hay que colgarla como un abrigo en la puerta antes de entrar. No te inquietes, a la salida estará más o menos en su sitio.
    Déjate danzar en el sueño, porque:
    no es lo mismo soñar lo que se entiende que entender lo que se sueña.
    Tú ¿eres real o eres una figura soñada por alguien?

    Nota: versió original del text que us pot ser útil per a un taller d'escriptura. Bon treball amics

    ResponElimina

Tus comentarios nos interesan: