dissabte, de gener 14, 2006

Marta Castañer

L’expressió motriu del cos: gest paraverbal i gest dansat
Sempre estem submergits en una xarxa social teixida de culturemes basats en simbolismes, normatives i regles de joc que, en el seu conjunt, estructuren uns espais i uns temps en els quals cada cos circula. Dintre de cada xarxa social, el cos se subjecta a la realitat amb la intensitat dels seus gestos, actituds i mirades. Així, els simbolismes dels nostres cossos passegen continuadament generant modes, mimetismes, permissibilitats i tabús.

Quant al gest praverbal...
Aspectes com l’actitud corporal, la mirada, l’espai que ocupa el cos en moure’s, poden transmetre’ns molts missatges. L’expressió motriu del cos és perenne, atemporal i per tant ens abasta des de la infantesa a la vellesa. Alhora, sempre hi ha una imatge social del cos de cada persona ja que tota experiència corporal es desenvolupa en un univers de símbols propi de cada comunitat.

Quant al gest dansat...
La dansa és una entitat creada no fabricada. Un objecte es fabrica. Una dansa, una coreografia, una escenografia, una tècnica, una música... sempre es creen, inclús es recreen. Doncs la dansa ens obre la possibilitat de crear, mitjançant el llenguatge del cos, un missatge estètic carregat d’emoció, d’imatges i d’idees. La dansa, en fer-se espectacle genera una xarxa o espectre artístic d’alta complexitat gestual i rítmica, més enllà de la narrativa lineal; és un joc d’espectacularitat.

Aquest serà el tema de la conferència de Marta Castañer el proper divendres dia 20 a les 18.00 h. a la seu de l'A.D.E.I.T. a la qual esteu tots i totes convidades. Per als alumnes del postgrau que vulguen conéixer les recerques de la professora Marta Castañer sobre l'expressió del llenguatge corporal entreu ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tus comentarios nos interesan: